Hvad er PPR?

PPR står for “pædagogisk psykologisk rådgivning”. Alle kommuner har en form for PPR, men det kan hedde noget forskelligt, fx “Center for Børn og Unge“, “Center for Inklusion“, “Tværgående Enhed for Læring” og lignende.
Omdrejningspunktet for PPR er børn og unge med særlige behov, herunder ofte primært at betjene dagtilbud og skoler, samt børn og deres forældre.

Ofte er medarbejdere fra PPR direkte tilknyttet skoler og institutioner.
Hvor meget og hvordan PPR er tilgængelig direkte for familierne, varierer meget fra kommune til kommune, afhængig af den enkelte kommunes organisering og serviceniveau.

Ofte er der ansat flere forskellige faggrupper i PPR; psykologer, tale-høre-konsulenter, pædagogiske konsulenter, læsekonsulenter, fysio-/ergoterapeuter m.fl.

PPR er traditionelt et kommunalt arbejds- og opgavefelt, og repræsenterer derfor skiftende tiders lovgivninger, samfundsmæssige prioriteringer osv.
Der er rigtig mange måder at organisere og tilrettelægge PPR-arbejde på – og der er lige så mange forskellige PPR-kontorer, som der er kommuner i Danmark. Du kan sandsynligvis læse mere om PPR i din kommune på kommunens hjemmeside.
Læs f.eks. hver om PPR: https://www.skole-foraeldre.dk/artikel/p%C3%A6dagogisk-psykologisk-r%C3%A5dgivning-ppr .